Rakiplerinize göre neredesiniz?

Kara yolu ulaşımının en büyük paydaşı olan ticari araçlarda kullanılan koltuklar, yolcuların konforunu sağlamakla birlikte, güvenli bir yolculuk deneyimi sunmak açısından da son derece önemlidir.

Bu koltukların metal aksamları; dayanıklılık, mukavemet ve hafiflik gibi farklı açılardan değerlendirilir. Bu yazıda, yatırım yapacağınız yolcu koltuklarının metal aksam optimizasyonu üzerine odaklanacağız ve nasıl daha iyi bir tasarım elde edebileceğinizi inceleyeceğiz.

Ticari araç koltuklarında ağırlık açısından büyük rol oynayan metal bileşenleri, uluslararası standartlar çerçevesinde bir dizi fonksiyonu yerine getirmelidir. Bunlar arasında yolcu konforunu sağlamak, güvenlik standartlarını karşılamak, dayanıklılığı arttırırken ağırlıktan tasarruf sağlamak gibi unsurları kapsamaktadır. Inova tasarım sürecinin başlangıcında, bu detaylar en ince ayrıntısına kadar özel yazılımlar ve danışmanlık yardımıyla dikkatlice analiz edilir.

Bu süreçte, yolcu sağlığı için dayanıklılık ve mukavemetin yanı sıra, ergonomi ve konfor da önemli faktörlerden biridir. Üniversitelerle sürdürülen işbirlikleri çerçevesinde yolcu sağlığı ile ilişkili araştırma ve analizler yürütülmektedir. Kullanıcı deneyimlerinin ışığında yapılan konfor analizleri ve fikirleri dikkate alınarak tasarımlarımıza yansıtılır.

Sonlu elemanlar analizi yazılımları, metal aksamın geliştirilmesinde önemli bir rol oynar. Çalışmalarımıza değer katan bu yazılımlar, koltuğun farklı yükler altındaki davranışını simüle ederek, tasarımın güvenilirliği ve performansını değerlendirir.

Mükemmel bir tasarım doğru veri analizi yaparak kullanıcı için optimal ürünü sunabilmekten geçer. Doğru malzeme kullanımı ile çevreye olan saygınlık arttırılarak, %4’e yakın yakıt verimliliği ile sizleri rakiplerinizden bir adım öne taşıyoruz.

Yazar : Bahar Avcıoğlu

  • PAYLAŞ :