İnova Koltuk Sistemleri ve Bursa Teknik Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

  • 3 Mart 2020 Salı

İŞ BIRLIĞI PROTOKOLÜ IMZA TÖRENI BTÜ NDE REKTÖR PROF. DR. ARIF KARADEMIR ILE INOVA AR-GE / TASARIM MERKEZI MÜDÜRÜ EMRE DOLAYLAR TARAFINDAN IMZALANDI.

Protokol içeriğine göre TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında Inova Koltuk Sistemlerinin ihtiyaç duyacağı uzmanlık alanları için doktoralı araştırmacılar BTÜ’de yetiştirilecek. Protokol imza töreninde Inova Koltuk Sistemleri Proje Sorumlusu Ali İhsan Badem, BursaTTO Müdürü Dr. Nadir Yıldırım, Bursa Teknoloji Transfer Ofisi (Bursatto) Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kaboğlu da hazır bulundular.

2007 yılında kurulan Inova Koltuk Sistemleri günümüze kadar birçok başarılı projeye imza atmıştır. Ticari araç sektöründe yolcu koltuğu tasarım ve üretimi yapan firma hali hazırda 30 farklı ülkeye ihracat yapmakta ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır. 2017 yılında Bakanlık destekli Tasarım merkezi olma ünvanını da aldıktan sonra Ar-Ge ve Tasarım Merkezi çalışmalarına son sürat devam etmekte ve bu çalışmaların en son halkası olan TÜBİTAK 2244 programına da dahil olmuştur. Yapılacak olan doktora çalışmalarında şirket olarak gereken her türlü desteğinde verileceğini yönetimden desteğini de alan Inova Koltuk Sistemleri Tasarım Merkezi şirket genelinde 300 çalışanı ile sektörde bu anlamda da kendinden söz ettirecektir. Ar-Ge anlamında Üniversiteler ile iş birliğinin öneminin çok yüksek olduğunu ve bu imkanların karşılıklı olarak kullanılarak kayda değer ve katma değeri yüksek ürünlerle kendimizi hem yurt içinde hem de yurt dışında en iyi şekilde temsil edecektir. Bu doğrultuda Ar-Ge’ye ve üniversiteler ile iş birliğine çok önem verilmektedir. 2244 programı haricinde şirketimizde BTÜ ile imzalanmış üniversitenin öğrencilerini SEP (Sektörel Eğitim Programı) kapsamında şirketimizde çalıştıracağız.

Rektör Prof. Dr. Arif Karademir; alanında uzman, araştırmacı ve dinamik öğretim üyesi kadrosu ve donanımlı laboratuvarları ile BTÜ’nün kuruluşundan bugüne sanayinin yanında yer aldığını vurgulayarak, “Eğitimde, yenilikçi bir yükseköğretim sistemi uygulamaktayız. YÖK onaylı Sektörel Eğitim Programı (SEP), paydaşlarımız tarafından son derece güzel teveccüh gördü. Inova Tasarım Merkezi bünyesinde de öğrencilerimiz ve mezunlarımızın olması iş birliğimizin temelini oluşturmaktadır. TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında gerek diğer firmalarla gerek Inova Koltuk Sistemleri ile imzaladığımız protokoller ile sanayide çalışan Ar-Ge personeli sayısını arttırmayı ve üniversite- sanayi iş birliğine verdiğimiz desteği geliştirmeyi, bu doğrultuda dünya ile ticari rekabette Bursa’mıza ve ülkemize faydalı olmayı amaçlıyoruz. Inova koltuk Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Zülker Kavalcı ve ekibine sıcak ilgi ve misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyorum. İş birliğimizin artarak devam etmesi ve karşılıklı fayda sağlamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

  • PAYLAŞ :